NNO presenteert avontuurlijk klassiek programma op Lowlands

NNO presenteert avontuurlijk klassiek programma op Lowlands

Het NNO is meer dan vereerd om zich zelf te laten horen tijdens Lowlands 2017. Verheugd zijn we om te laten zien dat orkesten anno 2017 actueel zijn en springlevend en met klassieke muziek een boodschap uit te dragen. Het NNO onder leiding van Antony Hermus zal werken van o.a  Dvořák, Copland en Berlioz uitvoeren. Maar hoogtepunt zal de scenische uitvoering  van Ligeti’s Mysteries of the Macabre zijn. De soliste Sara Hershkowitz zal de angst van het werk vertolken in een persiflage van de machtigste en  invloedrijkste wereldleider en hoe paranoïde deze zou kunnen handelen. Het is geen statement, maar wel een scherts en een angstige parodie op de wereld waarin wij nu leven. De muziek verklankt die angst en krankzinnigheid.

Sara Hershkowitz ontwikkelde dit bijzondere concept, dat om 14:00 uur in de Alphatent op Lowlands ten gehore wordt gebracht.

Lees hier het volledige persbericht

Sara Hershkowitz (foto door Thomas Jahn)

Nieuws

Steun het Noord Nederlands Orkest

De musici en medewerkers van het NNO werken er elk seizoen weer hard voor om 120 concerten te brengen voor jong tot oud. Samen met het publiek beleven we ontroerende, inspirerende en vrolijke momenten in de concertzaal. Het is fijn dat mensen zien dat wij daar alle steun bij kunnen gebruiken. De overheid draagt een belangrijk deel bij, maar voor veel activiteiten zijn we voor 100% afhankelijk van de steun van donateurs, bedrijven en fondsen.

Dankzij het NNO Fonds en de bijdrage van Stichting Beringer Hazewinkel kunnen topsolisten als Daniel Muller-Schott worden aangetrokken