Toerschema LF2018 bekend: ontmoet het Noord Nederlands Orkest

Toerschema LF2018 bekend: ontmoet het Noord Nederlands Orkest

Het jaar 2018 is begonnen! Een jaar waar Fryslân en Leeuwarden naar uitkijken. Het jaar dat Leeuwarden, samen met de stad Valletta (Malta) culturele hoofdstad van Europa is. Uiteraard zorgt het Noord Nederlands Orkest voor een ongekende programmering binnen Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018). Wij zijn immer hét symfonieorkest van het Noorden. Tijdens het openingsweekend op 27 januari geven wij het startsein van het feestjaar met het openingslied ‘Seis Oere Thús’ (zes uur thuis). Nynke Laverman schreef het lied samen met Sytze Pruiksma in opdracht van LF2018. In het lied roepen de vertrouwde kerkklokken, die je als kind vertelden dat je thuis moest komen om te eten, nu iedereen op om ‘zijn tanden in een nieuwe tijd te zetten’ en de blik te richten op de toekomst.

Toerschema LF2018: Ontmoet het Noord Nederlands Orkest
Het Noord Nederlands Orkest (NNO) is het oudste professionele symfonieorkest (1862) van Nederland. Met zo’n 120 concerten per seizoen: in concertzalen, in de openlucht, tijdens festivals en voor scholen brengen wij symfonische muziek tot leven in Fryslân, Groningen en Drenthe. Ook toert het orkest regelmatig naar podia elders in het land, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en TivoliVredenburg in Utrecht. Het NNO is het meest veelzijdige orkest van Nederland. De programmering is verrassend en breed; van puur en onversneden klassiek tot cross-overs met popmuziek. Aansprekend van jong tot oud. Het orkest laat graag ‘nieuwe oren’ kennismaken met symfonische muziek. Onze ruim 80 musici laten in 2018 graag van zich horen!

Openingsevenement in Leeuwarden – 27 januari
100 jaar Leonard Bernstein – 10 maart De Harmonie, Leeuwarden
Fryske Matthaüs Passion (uitvoering in de Friese taal) –
At the Watergate (European Youth Music Festival 2018) – Vrijdag 11 mei, Sneek
Oranjewoud Festival 2018 – Vrijdag 1 juni, Oranjewoud
Pieter Roelf Jeugdconcert (PRJC) 2018
11 t/m 22 juni 2018 diverse zalen/theaters in de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe
City Proms 2018 – Vrijdag 29 juni, Leeuwarden
Lauswolt Zomerconcert 2018 – Zondag 8 juli, Beetsterzwaag
Scratch – 16 september, De Harmonie, Leeuwarden
NNO speelt Junkie XL – 12 oktober De Harmonie, Leeuwarden
Lân fan Taal/Explore the North – Voor- en najaar, Leeuwarden
November-manifestatie – Vrijdag 23 en zaterdag 24 november, Leeuwarden

Actueel