Nikolai Lugansky solist tijdens Openingsconcert

Nikolai Lugansky solist tijdens Openingsconcert

Nikolai Lugansky
Mede dankzij de inspanningen van Beringer Hazewinkel wist het Noord Nederlands Orkest de Russische toppianist Nikolai Lugansky te contracteren voor het Openingsconcert. Lugansky speelde samen met vele top dirigenten en -orkesten. In het volgende videofragment is te zien waarom.

Kerem Hasan
Dirigent van het openingsconcert is winnaar van drie van de meest prestigieuze dirigentenconcoursen, Kerem Hasan. De geboren Londenaar is slechts 27 jaar oud en weet als natuurtalent het orkest op een wonderlijke manier boven zichzelf uit te laten stijgen. Onlangs viel Hasan op overtuigende wijze in voor Barnard Haitink van het Concertgebouworkest tijdens Mahlers Negende symfonie.
Wees getuige van de chemie tussen het Noord Nederlands Orkest en dit Engelse toptalent!

Feestelijke seizoensopening
Voorafgaand, en in de pauze van het Openingsconcert in De Oosterpoort op 20 september is er een fototentoonstelling waar de musici als individu centraal staan. In de pauze zijn enkele musici aanwezig om de bezoekers te ontmoeten.

Nieuws

Steun het Noord Nederlands Orkest

De musici en medewerkers van het NNO werken er elk seizoen weer hard voor om 120 concerten te brengen voor jong tot oud. Samen met het publiek beleven we ontroerende, inspirerende en vrolijke momenten in de concertzaal. Het is fijn dat mensen zien dat wij daar alle steun bij kunnen gebruiken. De overheid draagt een belangrijk deel bij, maar voor veel activiteiten zijn we voor 100% afhankelijk van de steun van donateurs, bedrijven en fondsen.

Dankzij het NNO Fonds en de bijdrage van Stichting Beringer Hazewinkel kunnen topsolisten als Daniel Muller-Schott worden aangetrokken