Winnaars Protestsongs wedstrijd in voorprogramma War Requiem

Winnaars Protestsongs wedstrijd in voorprogramma War Requiem

Het Noord Nederlands Orkest heeft jongeren, 100 jaar na WOI, opgeroepen een protestsong te schrijven voor het voorprogramma van het War Requiem. De jury, bestaande uit Marcel Mandos, Eric Corton, Mark Vondenhoff, Kees van der Meer, Lily Lanser en Linda Koezen, heeft een selectie gemaakt uit de inzendingen van jongeren van Noorderpoort College, Minerva Academie voor Popcultuur, Prins Claus Conservatorium, Urban House Groningen en de RUG. De bandleden, singer-songwriters en spoken word artiesten hebben prachtige Nederlandstalige en Engelstalige teksten en muzikale creaties gemaakt!

De winnaars spelen in het voorprogramma van het War Requiem concert op donderdag 8 november in De Oosterpoort en vrijdag 9 november in De Nieuwe Kolk in Assen. Meer informatie over het voorprogramma War Requiem vindt u hier.

We feliciteren de volgende winnaars

Marsha Boes – Wat zou je doen
Ylvalie Dik – For who you are
Marit Evers – Zo jong als ik toen was
Nadua Kramer – Red
Desta Matla – Naast de snelweg waar we wandelen
Daisy & HannahEva (band) – I’m not yours
The Resistance (band) – This could be home right now
Beyond (band) – What is it good for
The Insiders (band) – The White Van

Bekijk hier de video waarin Marcel Mandos en Eric Corton de winnaars bekendmaken.

Met een team van professionals onder leiding van regisseur Kees van der Meer en studenten van het Prins Claus Conservatorium werken de winnaars toe naar een unieke theatrale performance.

Omdat de avond in het thema staat van het War Requiem, waarin de gedichten van Eerste Wereldoorlog soldaat Wilfred Owen zijn verweven, gaat actrice Julia van der Vlugt in het voorprogramma uit het werk van Owen voordragen.

In Protest: voorprogramma War Requiem
De winnaars spelen in het voorprogramma van het War Requiem concert op donderdag 8 november in De Oosterpoort en vrijdag 9 november in De Nieuwe Kolk in Assen.  Aanvang op beide data is 19.00 uur. Zaal open om 18.30 uur.

Kaarten voor In Protest in De Oosterpoort op 8 november zijn vanaf maandag 22 oktober te koop via de website van De Oosterpoort (kosten: € 5,-).

Het voorprogramma in De Nieuwe Kolk in Assen op 9 november is gratis toegankelijk.

Meer informatie
Meer informatie over het voorprogramma War Requiem vindt u hier.

Meer informatie over het War Requiem concert vindt u hier.

Nieuws

Steun het Noord Nederlands Orkest

De musici en medewerkers van het NNO werken er elk seizoen weer hard voor om 120 concerten te brengen voor jong tot oud. Samen met het publiek beleven we ontroerende, inspirerende en vrolijke momenten in de concertzaal. Het is fijn dat mensen zien dat wij daar alle steun bij kunnen gebruiken. De overheid draagt een belangrijk deel bij, maar voor veel activiteiten zijn we voor 100% afhankelijk van de steun van donateurs, bedrijven en fondsen.

Dankzij het NNO Fonds en de bijdrage van Stichting Beringer Hazewinkel kunnen topsolisten als Daniel Muller-Schott worden aangetrokken