Laatste meedoe-concert voor kleuters 2019

Laatste meedoe-concert voor kleuters 2019

Maandag 4 maart sloten we de reeks meedoe-concerten voor kleuters af. Kleuters van verschillende basisscholen in Leeuwarden maakten tijdens deze concerten kennis met instrumenten uit het orkest en met de muziek uit Le Carnaval des Animaux van de componist Saint-Saëns.

Stilzitten was er niet bij bij deze concerten, want er werd altijd volop meegedaan! De presentator leerde de kinderen hoe ze zich door muziek en beweging -maar zonder kostuum- kunnen veranderen in dieren. De kinderen vonden de concerten fantastisch en de leerkrachten deden ook graag mee. De kleuters van OBS De Gielguorde in Mantgum en SBO It Twaluk maakten speciaal voor de concerten onderstaande mooie tekeningen van de dieren in het carnaval.

Klik hier voor meer informatie over onze educatieprojecten. Foto: Omrop Fryslân

 

 

Nieuws

Steun het Noord Nederlands Orkest

De musici en medewerkers van het NNO werken er elk seizoen weer hard voor om 120 concerten te brengen voor jong tot oud. Samen met het publiek beleven we ontroerende, inspirerende en vrolijke momenten in de concertzaal. Het is fijn dat mensen zien dat wij daar alle steun bij kunnen gebruiken. De overheid draagt een belangrijk deel bij, maar voor veel activiteiten zijn we voor 100% afhankelijk van de steun van donateurs, bedrijven en fondsen.

Dankzij het NNO Fonds en de bijdrage van Stichting Beringer Hazewinkel kunnen topsolisten als Daniel Muller-Schott worden aangetrokken