Pura Vida: een eerbetoon aan Prince in Blauwestad

Pura Vida: een eerbetoon aan Prince in Blauwestad

Afgelopen zaterdag 31 augustus vond alweer de dertiende editie van het openluchtconcert Pura Vida plaats. Ruim 11.000 bezoekers hebben genoten van het Noord Nederlands Orkest, dat onder leiding van Dirk Brossé een swingend eerbetoon gaf aan zanger en componist Prince. De solisten Jennie Lena en Boris wisten het publiek te enthousiasmeren met nummers als Take me with you, Scandalous en natuurlijk Purple Rain.

De eerste toeschouwers kwamen al rond een uur of twee met stoeltjes naar het terrein. De eerste bootjes lagen zelfs een dag eerder al voor anker om een mooi plekje aan de oevers van het Oldambtmeer te bemachtigen. Traditiegetrouw begon het concert met het gezamenlijk zingen van het Grunnens Laid, dat voorafgegaan werd door het openingswoord van René Paas, Commissaris van de Koning. In zijn openingsspeech stond hij stil bij alle ontwikkelingen in Blauwestad en benadrukte hij de schoonheid en veelzijdigheid van het gebied. Helaas moest het programma in verband met dreigend noodweer na de pauze iets ingekort worden.

Wij willen Projectbureau Blauwestad, Provincie Groningen, Gemeente Oldambt, de vele sponsoren en natuurlijk alle bezoekers bedanken voor weer een succesvol concert! Heb je het gemist, of wil je er volgend jaar ook weer bij zijn? Zet dan alvast zaterdag 5 september 2020 in de agenda, want dan zal de volgende editie van Pura Vida plaatsvinden.

Actueel