NNO en ZUHAUSE bij Explore the North

NNO en ZUHAUSE bij Explore the North

In 2020 viert het Noord Nederlands Orkest Beethovens 250e geboortejaar. Dit onder andere met het concert Beethoven en zijn Erfgenamen, waarbij we samenwerken met het Groninger kunstcollectief ZUHAUSE. Op Explore the North geven we samen met ZUHAUSE alvast een sneak peak van dit unieke project genaamd Eliën. Élénie Wagner van ZUHAUSE speelt met haar band pakkende popnummers die een klassiek randje krijgen door bijdragen van acht NNO-musici. Met een knipoog naar Beethovens tijd word je meegenomen langs thema’s over menselijkheid en vernieuwing in Europa. Langs een vernieuwd verleden.

Eliën
Op zoek naar de kwetsbaarheid van het mens-zijn maakte Élénie Wagner van ZUHAUSE een ontdekkingsreis door Europa in hun knalgele camper ‘UFO’. Om vervolgens terug te keren met kleurrijke verhalen en een bak inspiratie. Om de studio in te duiken. Om nieuwe muziek te maken.

Explore the North
Explore the North gebruikt de binnenstad van Leeuwarden als podium voor schrijvers, muzikanten, dansers en acteurs uit alle windstreken. Wandel door de Leeuwarder binnenstad en laat je verrassen door verhalen en muziek, beeldende kunst, theater en nog veel meer. Lokale helden delen het podium met internationale toppers en jong talent speelt samen met oude bekenden: van klassieke virtuozen tot elektronische avonturiers.

Zaterdag 23 november
Eliën is tweemaal te zien op zaterdag 23 november in de Westerkerk in Leeuwarden: om 15:00 uur en om 17:30 uur. Klik hier voor tickets en meer informatie.

Actueel