Antony Hermus verlengt contract en brengt Mahlers Achtste

Antony Hermus verlengt contract en brengt Mahlers Achtste

Het NNO verlengt het contract met Antony Hermus. Hermus is sinds augustus 2015 als vaste gastdirigent verbonden aan het orkest. Er is veel chemie met Hermus, die in de nieuwe contractperiode van 2021 tot 2024 jaarlijks twee à drie producties blijft dirigeren.

Van Mahler tot Lowlands
In de afgelopen jaren schitterde Hermus met het NNO in zeer diverse concertprogramma’s in het hele land: Mahler- en Sjostakovitsj symfonieën, opera’s van Wagner en Korngold, het Bowie-concert, de Scratch Carmina Burana met 400 Noordelijke amateurzangers en een optreden op het festival Lowlands.

Mahlers’ Achtste symfonie
In het Dagblad van het Noorden van 10 december kon u lezen dat het NNO deze maand de Achtste Symfonie van Mahler speelt onder leiding van Hermus. Iets te enthousiast: dit moet december 2020 zijn. Het is uniek dat dit bijzondere muziekstuk in Noord-Nederland wordt uitgevoerd, want dit is nog niet eerder gebeurd. Voor deelnemers en publiek belooft het een overweldigende ervaring te worden. Het is een ambitieuze onderneming, omdat deze Mahler-uitvoering een enorm grote bezetting heeft, met groot orkest, vijf koren en acht solozangers. De uitvoering wordt mede mogelijk gemaakt door de NNO-Vriendenvereniging, het Scholtenfonds en de Stichting Beringer Hazewinkel. Op deze pagina vindt u meer informatie over het project.

Doneer
Om topsolisten aan te trekken en het Kinderkoor te contracteren hebben wij uw financiële steun nodig. We vragen u dan ook om een donatie te doen. Dat kan al vanaf €15,-. U kunt geld storten op rekeningnummer NL54RABO0385131569 t.a.v het Noord Nederlands Orkest, onder vermelding van Mahler 8.

Langdurige band
Marcel Mandos, artistiek leider van het NNO, is verheugd dat het NNO het contract opnieuw kan verlengen. Hij zegt daarover: “De concerten met Antony Hermus zijn steeds weer een muzikale belevenis voor musici en publiek. Ook achter de schermen is hij trouwens een betrokken en inspirerende meedenker. Het ontwikkelen van zo’n langdurige band is niet voor iedere dirigent-orkest combinatie weggelegd en juist daarom vinden we het superfijn en eervol, ook gezien de internationale carrière-stappen die hij maakt.”

“De concerten met Antony Hermus zijn steeds weer een muzikale belevenis voor musici en publiek.”

Antony Hermus
Naast vaste gastdirigent van het NNO is Hermus sinds dit seizoen principal guest conductor bij Opera North in Leeds. In eigen land is hij een graag geziene gast bij alle grote orkesten. Daarnaast maakt hij momenteel een boeiende internationale carrière. Hij dirigeert regelmatig orkesten als het Philharmonia Orchestra in Londen, de BBC Philharmonic in Manchester, de Bamberger Symphoniker, het Orchestre Philharmonique de Strasbourg, het Filharmonisch Orkest van Seoul en het Auckland Philharmonia Orchestra. Hij leidde operaproducties bij de de Opéra National de Paris, de Staatsoper Stuttgart en Göteborg Opera. In het seizoen 2019/20 leidt hij Rusalka bij de English National Opera en bij de Opéra du Rhin in Straatsburg.

Foto: Knelis | Niels Cornelis Meijer

Actueel