NNO op Lowlands

NNO op Lowlands

Op zondagochtend 23 augustus speelt het Noord Nederlands Orkest in Alpha op Lowlands, het driedaagse muziekfestival dat sinds 1993 jaarlijks in Biddinghuizen gehouden wordt.

Onze vaste gastdirigent Antony Hermus leidt het orkest in de Negende van Beethoven, delen 1, 2 en 4. De grande finale van dit stuk dubbelt tegenwoordig als het officiële Europese volkslied. Geen toeval: 2020 markeert namelijk de 250e verjaardag van Beethoven en het 75-jarige jubileum van een oorlogsvrij West-Europa. Een perfect moment voor een shout-out naar vrede en verbroedering dus. Daarvoor brengt het NNO de topsolisten Annemarie Kremer (sopraan), Karin Strobos (mezzosopraan), Dominik Wortig (tenor) en Thomas Oliemans (bas) in stelling. Met het 80-koppige Noord Nederlands Concert Koor als adembenemende rugdekking betekent dat 160 mensen op het podium. Samen staan we sterk.

Nieuws