Het Gouden Viooltje voor Thijs de Vlieger

Het Gouden Viooltje voor Thijs de Vlieger

Tijdens het concert Beethoven en zijn erfgenamen op 15 februari in De Oosterpoort Groningen wordt Thijs de Vlieger onderscheiden met Het Gouden Viooltje, de belangrijkste klassiekemuziekprijs van Noord-Nederland.

Thijs de Vlieger is een van de leden van het Groningse drum-’n-bass trio Noisia. Volgens de jury is hij ‘een creatieve duizendpoot die experimenteert en zoekt naar nieuwe geluiden en vormen, waarin hij verschillende muzikale werelden bij elkaar wil brengen’. Speciaal voor het concert Beethoven en zijn erfgenamen componeerde De Vlieger Eclipse for cello, electronics and orchestra.

Het Gouden Viooltje – een gouden wisselspeldje en 2000 euro – is een prijs voor uitzonderlijk muzikaal talent uit Friesland, Groningen of Drenthe dat internationaal aan de weg timmert. Eerdere winnaars waren dirigent Peter Dijkstra, violiste Simone Lamsma, blokfluitist Erik Bosgraaf, sopranen Karin Stroobos en Annemarie Kremer, en componisten Jacob ter Veldhuis en Joep Franssens.

Beeld: Mariska de Groot

Actueel