Concertvoorbereiding Beethoven 9

Concertvoorbereiding Beethoven 9

In 2020 is het 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren. Nadere uitleg over deze componist is overbodig. Maar over zijn Negende valt, ondanks het feit dat dit één van de mijlpalen in de westerse muziekhistorie is, voor velen nog veel te vertellen. Volg op 2 en 9 april in het Forum Groningen de Muziekcursus Beethoven 9 om goed voorbereid te zijn op het concert Beethoven 9 op 14, 15 en 16 april.

Muziek als statement
In deze cursus maken we niet alleen kennis met het hoe en waarom van deze mijlpaalstatus, maar ook met de structuur en met de achterliggende gedachte: muziek als een politiek statement, niet alleen van dit werk, maar van Beethovens idealen überhaupt. Dat gebeurt o.a. door het kijken en luisteren naar een televisiedocumentaire over deze symfonie (Duits gesproken, zonder ondertiteling maar, mits u een beetje Duits kunt verstaan, goed te volgen) waarin duidelijk wordt gemaakt hoe dit werk wereldwijd een sociaal-maatschappelijke en politieke invloed heeft gehad. Aan het eind van de cursus weten we dan waarom veel muziekkenners, wanneer men het heeft over ‘de Negende’, hiermee deze symfonie bedoelen. En waarom sommige componisten een drempel over moesten om aan ‘hun negende’ te beginnen.

Toegangskaart
Cursus in samenwerking met het Forum. Bij het cursusbedrag zit één toegangskaartje voor het concert van 16 april om 19:30 uur in SPOT/De Oosterpoort inbegrepen. Koop hier uw kaartje voor de cursus.

Wanneer: Donderdag 2 & 9 april
Hoe laat: 19:30 tot 21:30
Locatie: Cursus 3, Forum
Toegangsprijs: € 70,00 (incl. concertkaart)

Nieuws