Nederlandse Reisopera & NNO: Bruid Te Koop!

Nederlandse Reisopera & NNO: Bruid Te Koop!

In verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus heeft de directie van de Nederlandse Reisopera besloten om de tournee van zijn productie Bruid Te Koop! (Bedřich Smetana) te verplaatsen naar het najaar van 2020. De productie staat nu gepland voor de periode van 3 oktober – 11 november 2020, mits de theaters weer open zijn. Op dit moment zijn er al tien speeldata vastgelegd. Bruid Te Koop! wordt begeleid door het Noord Nederlands Orkest onder leiding van dirigent Ed Spanjaard. De complete huidige cast van Bruid Te Koop! is beschikbaar en werkt in het najaar weer mee aan de productie.

Iedereen die al kaartjes had gekocht voor de voorstellingen in maart of april krijgt in de loop van het voorjaar van 2020 van hun eigen theater bericht over de nieuwe speeldatum van Bruid Te Koop!. Met oorspronkelijk geplande theaters die in het najaar geen mogelijkheid hebben de productie te programmeren zoeken we naar een oplossing voor de reeds verkochte tickets.

Voorlopige lijst met speeldata:

  • Enschede (3/10, première)
  • Eindhoven (10/10)
  • Maastricht (13/10)
  • Den Haag (21/10)
  • Zwolle (24/10)
  • Utrecht (27/10)
  • Apeldoorn (31/10)
  • Amsterdam (5/11)
  • Leeuwarden (7/11)
  • Rotterdam (11/11)

Geen Tristan
De herneming van Wagners Tristan und Isolde (uit 2013) die gepland stond voor het najaar van 2020, gaat nu niet door. Het is nog niet bekend of en wanneer deze productie in de toekomst hernomen zal worden. Op dit moment is de directie van de Reisopera bezig met het zo goed mogelijk afwikkelen van de al gesloten contracten, met inachtneming van de Fair Practice Code.

Actueel