NNO geeft concerten voor één bezoeker

NNO geeft concerten voor één bezoeker

Vanaf dinsdag 16 juni geeft het Noord Nederlands Orkest (NNO) onder de noemer Solo voor twee concerten voor 1 persoon. Want in tijden van crisis zoals deze, wanneer het culturele leven volledig tot stilstand was gekomen, groeit de behoefte aan echt persoonlijk contact, verbinding en een nieuwe muzikale ervaring. Solo voor twee voldoet aan deze behoefte. Musici van het NNO geven mensen een nieuwe concertervaring.

Foto: Mariska de Groot Fotografie

Net NNO biedt individuele concerten van elk tien minuten: één luisteraar en één musicus – muzikale intimiteit op veilige afstand. Door verbinding tussen musicus en luisteraar ontstaat een persoonlijk concert. Dit concept is geïnspireerd op het beroemde project van Marina Abramovic in het MOMA: The artist is present en de 1:1 concerten van Staatsoper Stuttgart. Meer dan twintig musici van het NNO treden de komende maand op verschillende locaties in het hart van de stad Groningen op. Zo spelen ze bijvoorbeeld in het Grand Theatre, de Martinikerk, Atelier Dolf Verlinden, de Lutherse Kerk, en bij Boekhandel Godert Walter. Wie de musicus is, en welk instrument hij of zij bespeelt wordt pas bekend gemaakt op het moment dat het concert begint. Het is dus een verrassing. Een delegatie van het orkest verheugt zich om deze concerten te geven. Naast de musici van het NNO kan men ook tegenover de vaste gastdirigent Antony Hermus komen te zitten, hij maakt ook deel uit van de delegatie NNO‘ers. Want naast gevierd dirigent is hij ook een goede pianist.

Uiteraard worden alle maatregelen zoals voorgeschreven door het RIVM in acht genomen. De kaartverkoop start vrijdag 12 juni om 16.00 uur via onze website.

Actueel