Klassieke topstukken in de concertzaal én thuis

Klassieke topstukken in de concertzaal én thuis

Het Noord Nederlands Orkest geeft op vrijdag 3 juli na lang wachten weer een concert. Het laatste NNO-concert vond plaats op 11 maart, vlak voor het land in de intelligente lockdown kwam. Het NNO speelt een selectie uit klassieke topstukken gedirigeerd door vaste gastdirigent Antony Hermus. Kaarten zijn verkrijgbaar via SPOT/Groningen. Voor de thuisblijvers wordt het concert gestreamd en uitgezonden in samenwerking met Omrop Fryslân, RTV Drenthe en RTV Noord.

Programma
Artistiek Leider Marcel Mandos van het NNO: “Het is een afsluiter van het seizoen, een gek seizoen, en een preview voor het nieuwe seizoen. Dit seizoen willen we graag positief afsluiten.” Eerst klinkt het begindeel uit Dvoráks Nieuwe Wereldsymfonie – een stuk waarin hij zijn indrukken van Amerika weergaf, maar dat qua titel ook bij de huidige situatie past. “Dit inspireerde ook de video ‘The way to the New World’, die het NNO recentelijk in première bracht.” Van Robert Schumann klinkt het spiritueel geladen deel uit diens Derde symfonie. “Stukken van Mozart en Johann Strauss brengen een vrolijke noot en we eindigen met de Finale uit Beethovens Zevende symfonie, want 2020 is nog altijd Beethoven-jaar.”

In de concertzaal én thuis
Er is plaats voor een beperkt aantal bezoekers. Het concert is vrijdag ook live te volgen vanaf 20.15 uur via Omropfryslan.nl, de Omrop-app, RTVDrenthe.nl en RTVNoord.nl.

Veiligheid
Het concert voldoet aan de geldende RIVM-eisen met een veilige orkestbezetting en een beperkt aantal bezoekers. Er kunnen maximaal 220 gasten in de zaal. De orkestleden zitten minimaal 1,5 meter uit elkaar, voor blazers geldt 2 meter afstand.

Foto: Mariska de Groot Fotografie

Actueel