Kerstconcert en Nieuwjaarsconcert live via publieke omroepen

Kerstconcert en Nieuwjaarsconcert live via publieke omroepen

Update per 22 december: Vanwege de actuele situatie rondom het Coronavirus, de oplopende besmettingen en eventuele contactmomenten tijdens de feestdagen, hebben wij toch besloten om de opname en uitzending van het Nieuwjaarsconcert te annuleren. Het Nieuwjaarsconcert zou op zaterdag 2 januari live worden uitgezonden in samenwerking met Omrop Fryslân en RTV Drenthe.


Het Kerstconcert en het Nieuwjaarsconcert van het Noord Nederlands Orkest zijn op 17 december en 2 januari live te zien. De concerten zijn bij Omrop Fryslân te volgen op televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app. De uitzendingen zijn een samenwerking van het NNO, Omrop Fryslân, RTV Drenthe en RTV Noord.

Illustratie: Kalle Wolters

Het Kerstconcert
Het Noord Nederlands Orkest brengt op 17 december het Kerstconcert. Het orkest speelt naast een aantal typisch Engelse ‘Christmas Carols’ en traditionele Duitse kerstliedjes ook muziek van Georg Friedrich Händel. Het concert wordt vanuit SPOT/De Oosterpoort in Groningen vanaf 20.00 uur live uitgezonden bij Omrop Fryslân op televisie en de Omrop-app. Het concert is ook te volgen via deze links: Omrop Fryslân, RTV Drenthe en RTV Noord.

Het NNO Kerstconcert wordt geleid door Risto Joost, met sopraan Louise Kemény, mezzo-sopraan Barbara Kozelj en presentatrice Nynke Heeg. Hoogtepunt van het concert is Händels Music for the Royal Fireworks, oorspronkelijk geschreven voor de luidruchtige bezetting van een militair orkest voor een vorstelijk feest, en ook heel geschikt om het oude jaar uit te knallen.

Nieuwjaarsconcert en verdere samenwerking
De drie Noordelijke omroepen en het NNO hebben afgesproken om meerdere concerten uit te zenden via de verschillende online kanalen en op televisie. Dit om alle mensen in Noord-Nederland te laten genieten van klassieke muziek en hun NNO in deze tijd toch mee te maken. Ook het Nieuwjaarsconcert van het NNO, met soliste Francis van Broekhuizen, is live te volgen. Het Nieuwjaarsconcert is op 2 januari vanaf 20.00 uur live te zien vanuit Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Op televisie en online bij Omrop Fryslân en online via RTV Drenthe.

Na januari staan er nog zo’n 5 concerten gepland die live uitgezonden worden. Eindredacteur Sybren Terpstra van Omrop Fryslân: “Wij vinden het belangrijk om het Noordelijke publiek de kans te geven om te genieten van mooie concerten. Vooral nu mensen thuis moeten blijven is het waardevol dat de omroepen op deze manier cultuur in de huiskamer kunnen brengen.”

NNO concerten live
Kerstconcert: 17 december, 20.00 uur, live op TV, Omropfryslan.nl, de Omrop-app en via de online kanalen van RTV Drenthe en RTV Noord.
Nieuwjaarsconcert: 2 januari, 20.00 uur, live op TV, Omropfryslan.nl, de Omrop-app en via de online kanalen van RTV Drenthe.

Actueel