De Belofte: Droom de zalen vol

De Belofte: Droom de zalen vol

De Belofte begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater, maar werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement. Samen met 399 andere instellingen uit de kunstensector werkt het NNO mee aan het vol dromen van de nu lege theaterzalen. Hiermee willen we een positieve en hoopvolle boodschap over Nederland verspreiden in deze zware coronaperiode aan alle mensen die de podiumkunsten een warm hart toedragen.

De belofte van een lege zaal
Het kunstwerk, bestaande uit een column (geschreven door Jan Beuving) en een video, gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. De 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar dat moment.

In samenwerking met
Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken deze op tekst gezette hoop uit. Verder werd er samen gewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op 4 vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

Kijk voor meer informatie, de column, video en winactie op www.droom-mee.nl

Actueel