Ode aan Leonard Cohen live via publieke omroepen

Ode aan Leonard Cohen live via publieke omroepen

Het Noord Nederlands Orkest brengt op donderdag 4 februari een symfonische ode aan singer-songwriter Leonard Cohen. Symphonic tribute to Leonard Cohen is vanaf 16.00 uur live te volgen bij Omrop Fryslân via Omropfryslan.nl en de Omrop-app, via RTV Drenthe via rtvdrenthe.nl en via RTV Noord via rtvnoord.nl. Op vrijdag 5 februari 20.30 uur wordt het concert ook uitgezonden op TV door Omrop Fryslân (herhaling op maandag 5 april), en op zondag 4 april op TV door RTV Drenthe.

Één van de belangrijkste singer-songwriters in de popwereld
Leonard Cohen wordt gezien als een van de belangrijkste singer-songwriters uit de popmuziek. Zijn eerste hits dateren uit de jaren zestig en zijn laatste album produceerde hij op 82-jarige leeftijd, vlak voor zijn overlijden in 2016. In al die jaren is hij bij een groot publiek bekend en geliefd gebleven; nog in 2013 trad hij op voor een uitverkocht Ahoy en Ziggo Dome. Zijn handelsmerk was de donkere, rauwe stem waarmee hij zijn poëtische teksten over hoop, liefde, leven en dood extra diepgang gaf. Symphonic tribute to Leonard Cohen wordt geleid door dirigent en arrangeur Dirk Brossé, met zang van Vera Mann en René van Kooten.

A symphonic tribute to Leonard Cohen
In dit concert, met hits als Hallelujah, Suzanne, So long Marianne, First we take Manhattan en Take this waltz, is te horen dat Cohens krachtige melodieën ook in orkestraal gewaad tot hun recht komen. Lees hier meer informatie over het concert.

Livestream en op televisie
Het concert op donderdag 4 februari wordt in verband met de avondklok ’s middags gespeeld en is vanaf 16.00 uur live te volgen op Omropfryslan.nl, de Omrop-app, rtvdrenthe.nl en rtvnoord.nl. Op vrijdag 5 februari 20.30 uur wordt het concert ook uitgezonden op TV door Omrop Fryslân (herhaling op maandag 5 april), en op zondag 4 april op TV door RTV Drenthe.

Actueel