NNO lanceert online lesprogramma Spring in het Orkest

NNO lanceert online lesprogramma Spring in het Orkest

Vanwege het Coronavirus kon het Noord Nederlands Orkest (NNO) de afgelopen tijd minder leerlingen, leerkrachten en ouders verwelkomen bij repetities, educatie-voorstellingen en (familie)concerten. Om leerlingen uit het basisonderwijs ook in deze tijden kennis te laten maken met het NNO is er een nieuw online lesprogramma ontwikkeld, genaamd Spring in het Orkest. Leerkrachten en ouders kunnen hiermee kosteloos hun leerlingen of kinderen meenemen op een ontdekkingsreis door het orkest.

Acht afleveringen
Spring in het Orkest
is ontwikkeld voor basisschoolleerlingen uit groep 4, 5 en 6. Samen met presentator Freek Koopmans ontdekken de leerlingen in acht afleveringen wat de drijfveren van musici zijn om muziek te maken en hoe het is om te spelen in een symfonieorkest. Ook gaan ze op zoek naar wat de muziek voor hem of haarzelf kan betekenen.

Lesbrief vol opdrachten
Aan elke aflevering wordt een aparte lesbrief gekoppeld met luistervragen, kijkvragen, zoekopdrachten en doe-opdrachten. Na acht afleveringen hebben de leerlingen het orkest, de klank en de spelers goed leren kennen middels The Young Person Guide to the Orchestra, een compositie van Benjamin Britten.

Gratis beschikbaar voor leerkrachten en ouders
Vanaf 15 februari 2021 is Spring in het Orkest gratis beschikbaar voor alle basisscholen en ouders. Vanaf dan wordt er acht weken lang elke maandag om 08.00 uur een nieuwe aflevering inclusief lesbrief gedeeld. De laatste aflevering valt samen met de Kindermuziekweek 2021 van 9 tot en met 18 april. Tien dagen lang is heel Nederland dan in de ban van muziek en worden er speciaal voor kinderen van 0 tot 12 jaar veel activiteiten georganiseerd om zo live muziek te ervaren.

Het online lespakket is vanaf nu gratis beschikbaar voor alle basisscholen en ouders. Aanmelden kan via deze pagina.  

 

 

Actueel