Paasconcert live via publieke omroepen

Paasconcert live via publieke omroepen

Geen Matthäus-Passion dit jaar, maar het Noord Nederlands Orkest speelt wel passend werk voor Pasen in het Paasconcert. Het concert is vrijdag 26 maart vanaf 16.00 uur live te volgen bij Omrop Fryslân en RTV Drenthe via een livestream. Bij dit Paasconcert met werken van Pergolesi en Haydn leidt dirigent Jos van Veldhoven het NNO en solisten Myriam Arbouz en Jonathan Mayenschein.

Illustratie: Kalle Wolters

In het concert zijn Pergolesi´s Stabat Mater en Haydns La Passione te horen. In Stabat Mater wordt het onderwerp, Moeder Maria die haar gekruisigde zoon beweent, meeslepend verklankt. In Pergolesi´s tijd vonden sommigen het stuk zelfs teveel op opera lijken. Ook Haydns 49e Symfonie ‘La Passione’ neigt naar theatermuziek. Het is een van zijn meest dramatische symfonieën, maar zoals altijd bij Haydn breekt steeds weer het licht door.

NNO-concert via livestream en op televisie
Het concert op vrijdag 26 maart is vanaf 16.00 uur live te volgen op Omropfryslan.nl, de Omrop-app en Rtvdrenthe.nl. De registratie van het concert is op donderdag 1 april op televisie te zien om 21.00 uur bij Omrop Fryslân.

Dirigent Jos van Veldhoven
Jos van Veldhoven was van 1983 tot 2018 dirigent en artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. Hij leidde onder andere verschillende eigentijdse premières van barokopera’s en dirigeerde in 2014 de wereldpremière van Tsoupaki’s ‘Oidípous’ tijdens het Holland Festival.

Sopraan Myriam Arbouz
Myriam Arbouz debuteerde in 2015 aan De Nationale Opera in ‘Trauernacht’. Zij trad onder meer op met het Ensemble Schönbrunn, het Luthers Bach Ensemble en ensembles als Pygmalion, Le Concert d’Astrée, Cappella Amsterdam, Le Banquet Céleste en de Nederlandse Bachvereniging.

Alto Jonathan Mayenschein
Jonathan Mayenschein zong als kind in verschillende jeugdkoren. Op elfjarige leeftijd werd hij lid van het Windsbacher Knabenchor waarmee hij aan bijna vierhonderd concerten in Europa, de Verenigde Staten en China deelnam. Bij het Ensembles Sonat Vox bekleedt hij de positie van eerste countertenor.

Actueel