Kindermuziekweek 2021

Kindermuziekweek 2021

Van 9 tot en met 18 april is heel Nederlands in de ban van de landelijke Kindermuziekweek. Als partner van de Kindermuziekweek levert ook het Noord Nederlands Orkest een bijdrage. Samen zorgen we dat alle kinderen van 0-12 jaar in heel Nederland kunnen genieten van het maken van én het luisteren naar (live)muziek. Alle activiteiten zijn beschikbaar via www.kindermuziekweek.nl

Het doel van de Kindermuziekweek
De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 13 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren. Stichting Kindermuziekweek wil ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.

“Muzikale ontwikkeling draagt bij aan de algemene cognitieve en emotionele ontwikkeling van kinderen.”

De waarde van muziek
Met de jaarlijkse landelijke Kindermuziekweek geven wij de waarde van muziek door aan volgende generaties. Want muziek verbindt, van muziek word je blij, en muziek maken kan altijd! Wij willen de maatschappij vrolijker, inclusiever en positiever maken, waarbij educatie een belangrijke rol speelt.

Vele activiteiten
Iedere deelnemer aan de Kindermuziekweek stelt zelf een inhoudelijk programma samen. Hierdoor bieden wij een palet van zeer uiteenlopende activiteiten in verschillende genres die verspreid zijn door het hele land.

 

Actueel