NNO met Coelho en Lamsma bij Omrop Fryslân

NNO met Coelho en Lamsma bij Omrop Fryslân

Twee meesterwerken van Mozart en Sibelius staan centraal tijdens een livestream concert van het Noord Nederlands Orkest op donderdag 22 april. De Friese topvioliste Simone Lamsma soleert in Mozarts Concert voor viool en orkest no.4. Ook leidt de Portugese dirigent Nuno Coelho de Vijfde Symfonie van Sibelius. Het concert is vanaf 20.00 uur live te volgen op televisie, en online via Omropfryslan.nl en de Omrop-app.

Mozart & Sibelius
Mozart schreef zijn vijf vioolconcerten al op negentienjarige leeftijd. Vioolconcert nr. 4 heeft een verbazingwekkende solopartij, koren op de molen van Simone Lamsma.
De Vijfde van Sibelius is nauwelijks met andere symfonieën te vergelijken: muziek van een trotse Fin die het liefst in de afzondering van zijn landhuis componeerde. Deze symfonie is een lofzang op het leven – Sibelius was juist hersteld van een ernstige ziekte – én een eerbetoon aan de Finse natuur.

Simone Lamsma
Simone Lamsma begon met vioolspelen toen ze vijf was en studeerde vanaf elfjarige leeftijd in Engeland. Zij maakte als veertienjarige haar solodebuut bij het NNO, en is intussen uitgegroeid tot een wereldster. Ze trad onder andere op met het Koninklijk Concertgebouworkest, London Philharmonic Orchestra, Hong Kong Philharmonic Orchestra en New York Philharmonic Orchestra.

Nuno Coelho
Nuno Coelho studeerde viool in Klagenfurt en Brussel en orkestdirectie aan de Zürcher Hochschule der Künste. Hij was onder andere assistent-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest, dirigeerde de Los Angeles Philharmonic als Dudamel Fellow en werd in 2018 benoemd tot vaste gastdirigent van het Orquestra Gulbenkian in Lissabon.

NNO-concert op televisie en online
Het concert op donderdag 22 april in De Lawei in Drachten is vanaf 20.00 uur live te volgen op televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app.

Actueel