Kaartverkoop Maria Louise was here van start

Kaartverkoop Maria Louise was here van start

Vanaf 9 juli 2021 presenteert het Princessehof Maria Louise was here. Gedurende de zomermaanden schuiven bezoekers acht weekenden lang, drie keer per week, ’s avonds laat aan in de paleistuin voor een poëtische Son et lumière waarin video, muziek en licht samenkomen. Een coronaproof openluchtevenement midden in de historische binnenstad van Leeuwarden. Speciaal voor de voorstelling componeerde Max Knigge een muziekstuk dat is opgenomen door 29 musici van het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Hans Leenders. 

Foto: Mariska de Groot Fotografie

Son et lumière
Het zomeravondspektakel in de tuin van het Princessehof omvat videoprojecties op de gevels van het stadspaleis, een speciaal gecomponeerd muziekstuk, bijzondere belichting van de tuin en een prikkelend randprogramma. Maria Louise was here schetst een modern portret van een sterke vrouw in een door mannen gedomineerde wereld: Maria Louise van Hessen-Kassel, Prinses van Oranje-Nassau (1688-1765), voorouder van onze huidige Koning. Theatermaker Jos van Kan heeft de regie. Samen met mediakunstenaar Frouke ten Velden geeft hij dit project vorm op poëtische en prikkelende wijze waarbij slim gebruik wordt gemaakt van de architectuur van het Princessehof. Maria Louise wordt vertolkt door actrice Ariane Schluter.

Zomeravondspektakel
Tijdens de Nassauzomer zet Leeuwarden de schijnwerpers op zijn Nassauverleden. Letterlijk en figuurlijk wordt het leven van Maria Louise uitgelicht op de achtergevels van stadspaleis Princessehof. In twintig minuten tijd wordt zo een modern portret van de prinses geschetst. Vanaf 8 juli t/m 28 augustus is het zomeravondspektakel elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond te zien. Een kaartje kost €5,- en is te verkrijgen via de website van het Princessehof.

Actueel