NNO presenteert nieuwe seizoen

NNO presenteert nieuwe seizoen

Na een -op zijn zachtst gezegd- bewogen seizoen kijkt het Noord Nederlands Orkest met volle moed vooruit. Het nieuwe concertseizoen tot en met december 2021 staat vanaf donderdag 17 juni op de website, en binnenkort gaan de eerste kaarten in de verkoop. Marcel Mandos, artistiek leider en programmeur van het Noord Nederlands Orkest, blikt vooruit op het seizoen.

Foto: B-Visuals Fotografie

Komend seizoen
“De diversiteit in de programmering is enorm dit seizoen. Het gaat van (groot) symfonisch aangevuld met cross-over naar filmmuziek en er komt zelfs een concert met film. Waar ik ook zeker naar uitkijk, is dat we gaan spelen op Lowlands; Beethovens Negende symfonie voor 20.000 mensen. Een ander hoogtepunt van komend seizoen is dat we met Hartmut Haenchen de Alpensymfonie van Strauss gaan spelen. Verder spelen we met Wayne Marshall een jazzprogramma en gaan we Das Lied von der Erde van Mahler opvoeren onder leiding van Antony Hermus.”

“Volgend jaar wordt John Williams 80, dus brengen we een hommage aan hem. Ook zullen we dit seizoen de Manfred Symfonie van Tsjaikovski ten gehore gaan brengen en het Concert voor orkest van Bartók. Verder zal onder leiding van Antony Hermus Stravinsky’s De Vuurvogel ten gehore worden gebracht, terwijl tegelijkertijd een film van cineast Lucas van Woerkom wordt vertoond. We zijn natuurlijk altijd te beluisteren in Noord-Nederland. Daarnaast spelen we in het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en TivoliVredenburg in Utrecht.”

Bijzondere projecten
“Wij hebben als NNO niet alleen de taak om mooie muziek te spelen. We willen een absoluut toporkest zijn, 450 jaar West-Europese muziekgeschiedenis uitdragen en maatschappelijk relevant zijn. Dit doen we door projecten op te zetten, die niet direct voor de hand liggen voor een groot symfonieorkest. Projecten als gamemuziek of de combinatie van muziek van Rammstein en Wagner in 2022.”

Actueel