Duizenden kinderen ontmoeten het NNO tijdens de voorstelling Het Land achter de Horizon

Duizenden kinderen ontmoeten het NNO tijdens de voorstelling Het Land achter de Horizon

Na twee jaar corona speelt het Noord Nederlands Orkest (NNO) zijn Pieter Roelf Jeugd Concerten weer voor zijn jongste publiek. Al meer dan 20 jaar ontwikkelt het NNO deze muziektheatervoorstelling voor de groepen 6,7,8 van het basisonderwijs. Maar de afgelopen twee jaar konden deze voorstelling niet doorgaan.

De coronapandemie heeft een grote impact gehad op de cultuursteunpunten en de scholen. Scholen hebben de afgelopen twee jaar een enorme veerkracht getoond. Veel uitval van leerkrachten en leerlingen maakten, en maken, het onderwijs niet makkelijk. Het is voor de leerlingen fantastisch dat zij eindelijk weer met zoveel leeftijdsgenoten van verschillende scholen kunnen genieten van cultuureducatie in optima forma, namelijk het bezoeken van een speciaal concert voor hen in de concertzaal.

Het wordt voor de meer dan 7.500 kinderen sowieso een waanzinnige ervaring. De magie van een theaterzaal gevuld met live muziek van een groot symfonieorkest geeft de jonge bezoekers een culturele Boost. Een ontlading na een hectische tijd.

Het Pieter Roelf Jeugd Concert van 2022 Het land achter de Horizon gemaakt door regisseur Lennart Monaster,  neemt ons mee in de zoektocht naar de ideale wereld, het paradijs. Met de gedachte dat we de ideale wereld zelf moeten gaan maken. Waar, wie en met wie je ook bent. Jeugdtheaterauteur Jorieke Abbing schreef ‘Het land achter de horizon’ en acteurs Kyra Bououargane en Folmer Overdiep gaan de jonge kijkers meevoeren in het avontuur Het land achter de horizon. Het NNO werkt voor deze voorstelling samen met Arcadia. De organisatie Leeuwarden-Fryslân 2028 brengt in 2022 de eerste editie van de triënnale Arcadia.

Het NNO speelt Het land achter de Horizon in acht grote theaters in Groningen, Friesland en Drenthe, op 9 en 10 juni starten we de concertreeks in een uitverkocht Oosterpoort.  Veel concerten zijn al uitverkocht, maar in sommige zalen is nog een beetje ruimte.

Actueel