FJO en NNO treden samen op

FJO en NNO treden samen op

Het Frysk Jeugd Orkest en het Noord Nederlands Orkest bundelen hun Muzikale krachten tijdens Side By Side op vrijdag 10 juni 2023 in Stadschouwburg De Harmonie, Leeuwarden.

Tijdens het concert wordt een indrukwekkend programma uitgevoerd. Schouder aan schouder voeren de professionals van het Noord Nederlands orkest (NNO) en de gretige nieuwe generatie musici van het Frysk Jeugd Orkest (FJO), het publiek mee langs muzikale hoogtepunten. Opzwepende klanken van Die Fledermaus Overture van Johann Strauss, een adrenaline kick van de filmmuziek uit ‘The Rock’ van Hans Zimmer, de intieme sfeer van Mascagni’s Intermezzo Sinfonico en de kracht van Beethoven’s Egmont.

Bijzondere samenwerking
Het Frysk Jeugd Orkest opgericht in 1977, biedt jonge musici uit Fryslân een podium om in een orkest met symfonische bezetting samen muziek te maken, plezier te beleven en zich te ontwikkelen. Voor hen is het een unieke kans om met het Noord Nederlands Orkest te repeteren en te spelen. Het NNO is een van de toporkesten van Nederland met Friese wortels. Het is namelijk een fusie (1989) van het Frysk Orkest en het Noordelijk Filharmonisch Orkest. Voor de doorgewinterde professionals  van het NNO zijn de gedreven FJO’ers weer een bron van inspiratie. Wat te samen voor het een publiek een muzikale ervaring van de bovenste plank belooft te worden.

Over FJO en NNO
Het FJO is geeft zeer regelmatig optredens in Fryslân maar heeft  ook tournees gemaakt naar de Verenigde Staten, Spanje, Tsjechië, Hongarije, Zwitserland, Zweden, Italië en Frankrijk. Naast het symfonisch repertoire staan ook filmmuziek en musicalwerken regelmatig op de lessenaars. Sinds 2021 staat het Orkest onder de muzikale leiding van Douwe Nauta.

Het NNO, bestaande uit 72 professionele musici met 18 verschillende nationaliteiten, geeft zo’n 120 concerten per seizoen: in concertzalen, in de openlucht, tijdens festivals en voor scholen. Ook toert het orkest regelmatig naar podia elders in het land, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, Tivoli Vredenburg in Utrecht en het Lowlands Festival. Sinds 2022 is Eivind Gullberg Jensen chef-dirigent van het NNO.

Klik hier voor kaarten en meer informatie.

Actueel