NNO x Mijn Eerste Festival in Leek

NNO x Mijn Eerste Festival in Leek

Op vrijdag 7 juli zal Kindercentrum de Jonge Wereld uit Leek voor het eerst een festival organiseren met de toepasselijke naam: Mijn Eerste Festival. Het kindercentrum, dat opvang biedt aan bijna 500 kinderen in Leek, zal een muziek- en theaterfestival organiseren voor kinderen in de leeftijdscategorie van 2 tot 10 jaar.

Het festival zal plaatsvinden in en rond de locatie van Kindercentrum de Jonge Wereld aan de Rodenburg 1b. Tijdens het evenement zullen er diverse culturele activiteiten worden aangeboden, waarbij de organisatie de beschikking heeft over een (semi) professionele theaterzaal. Het doel van het festival is om kinderen kennis te laten maken met verschillende vormen van kunst en cultuur.

Violiste Ulrike Adam van het NNO vertelt over het spelen in een orkest. Wat doet een dirigent? En hoe veel moet je eigenlijk oefenen per dag om in een orkest te kunnen spelen? Ook demonstreert Ulrike hoe een viool wordt gebouwd en zal laten horen hoe een viool klinkt. Als kers op de taart mag iedereen die wil zelf op een echte viool spelen.

Om maatwerk te kunnen bieden aan de kinderen, is ervoor gekozen om het programma op te delen in leeftijdscategorieën. Van 13:00 tot 15:00 uur zal er een programma zijn voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Vervolgens, van 15:00 tot 19:00 uur, is het programma gericht op kinderen van 4 tot en met 10 jaar.

Een bijzonder aspect van het festival is dat kinderen vanaf 8 jaar de mogelijkheid hebben om op het “festivalterrein” te blijven slapen in een tent. Voor deze groep begint het programma op vrijdagavond om 20:00 uur en eindigt op zaterdagochtend om 10:00 uur.

Het festival biedt een unieke gelegenheid voor kinderen om te genieten van muziek, theater en andere culturele activiteiten. Bovendien stimuleert het evenement de creativiteit en het plezier van de kinderen.

Meer informatie over het festival en het kindercentrum is te vinden op de website www.dejongewereld.nl. Het belooft een onvergetelijke dag vol plezier en vermaak te worden voor de jongste festivalgangers in Leek.

Actueel