Muzikale Riviercruise NNO

Muzikale Riviercruise NNO

Het Noord Nederlands Orkest biedt in samenwerking met Hanninck Muziekreizen een exclusieve vierdaagse riviercruise van Groningen naar Amsterdam en terug aan. Met als hoogtepunt een concert door ons eigen Orkest in Het Concertgebouw te Amsterdam. Het gehele schip is voor vrienden en liefhebbers van het NNO gereserveerd.

Een Muzikale Riviercruise
Van woensdag 14 t/m zaterdag 17 februari 2024 beleeft u aan boord van het luxe 5-sterren hotelschip George Eliot een exclusieve muzikale riviercruise met optredens van musici van het Noord Nederlands Orkest, zowel aan boord als aan de wal. Zo wordt u wanneer de kapitein de trossen losgooit al met muziek onthaald. U maakt persoonlijk kennis met onze algemeen directeur, de artistiek leider, de chef-dirigent en de musici van het orkest. Met als hoogtepunt het Wereldklasse concert ‘Bruckner en Grieg’ in het Concertgebouw Amsterdam.

‘Bruckner en Grieg’
Het Noord Nederlands Orkest en de Noorse chef-dirigent Eivind Gullberg Jensen brengen twee schatten uit het romantische orkestrepertoire. Met zijn overrompelende Pianoconcert legde Edvard Grieg de basis voor de Noorse klassieke muziek. De Venezolaanse pianiste Gabriela Montero maakt hier een absoluut Wereldklasse concert van. Zij staat bekend om de manier waarop ze altijd weer contact met het publiek weet te maken – onder andere door zich te laten uitdagen tot improvisaties. Hoogtepunt is Anton Bruckners Vierde Symfonie die terecht de bijnaam ´Romantische´ kreeg. De componist vond zelf dat de muziek sterke beelden opriep, van Middeleeuwse kastelen en betoverde bossen. Meer over dit concert leest u op onze concertpagina.

Impressie van een luxe muzikale cruise met Hannick Reizen: 


Schema van dag tot dag

Dag 1 – Woensdag 14 februari
Na de inscheping aan het eind van de middag gooit de kapitein de trossen los en klinkt er direct muziek. Waarna Liesbeth Kok, algemeen directeur van het Noord Nederlands Orkest, u van harte welkom heet. Aansluitend wordt een heerlijk diner geserveerd. In de avond maakt u kennis met uw reisgezelschap onder het genot van een hapje en een drankje

Dag 2 – Donderdag 15 februari
Vandaag een rustige vaarochtend met een optreden van het duo Lauriane Chenais (harp) en Álavaro Machado (fagot). Na de lunch leggen we aan in het prachtige historische stadje Hoorn, waar we onder leiding van een deskundige gids een wandeling maken door dit stadje dat in de Gouden Eeuw zo floreerde. Vervolgens bezoekt u de historische 17e -eeuwse Oosterkerk. Een NNO-strijkkwartet speelt een exclusief concert voor u. Na afloop serveren de chefkok en zijn brigade een voortreffelijk diner.

Dag 3 – Vrijdag 16 februari
Na een uitgebreid ontbijt krijgt u een boeiende toelichting door een deskundige musicoloog/musicus als inhoudelijke verdieping op het concert van die avond in Het Concertgebouw. Rond lunchtijd legt het schip aan in Amsterdam en in de middag is de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie (optioneel). Na een vroeg ‘theatermenu’ wordt u per touringcar naar het fameuze Concertgebouw gebracht voor het concert door het Noord Nederlands Orkest onder leiding van chef-dirigent Eivind Gullberg Jensen met de wereldberoemde pianiste Gabriela Montero. Het concert is in de Grote Zaal, zonder twijfel één van de beroemdste concertzalen ter wereld. Na afloop van het concert bent u welkom in de prachtige Spiegelzaal waar u met drankje kunt napraten met dirigent en soliste. Een bijzondere finale van onze Muzikale Riviercruise. Hierna keert u terug aan boord. Terwijl u geniet van uw nachtrust zet de kapitein weer koers naar Groningen.

Dag 4 – Zaterdag 17 februari
Na een heerlijk laatste ontbijt neemt u met een bijzondere ervaring rijker afscheid van elkaar. De ontscheping vindt om ca. 10.00 uur plaats in Groningen.

Kijk hier voor boeken en meer informatie.

Actueel