Symfonische soundtracks uitgezonden op RTV Noord

Symfonische soundtracks uitgezonden op RTV Noord

Heerlijk avondje film met het NNO, maar dan zonder scherm.

Afgelopen vrijdagavond, 27 januari, was het tijd voor een filmische avond in een uitverkochte Oosterpoort in Groningen. Ook was het concert live te volgen via de site en de app van RTV Noord. Het Noord Nederlands Orkest speelde filmmuziek zoals The Crown, Justin Hurwitz’ kosmische wals Planetarium uit La La Land en John Williams’ heroïsche Superman March.

Tijdens het concert lag de focus volledig op de muziek; er werden geen beelden vertoont. Volgens Van den Haak, bood de muziek een stuk herkenning voor degenen die de film kenden. Voor degenen die niet bekend waren met de film, gaf het concert waarschijnlijk een goed beeld van het soort film. Van den Haak was van mening dat de muziek op zichzelf ook zonder begeleidende beelden goed tot zijn recht kwam.

Voor degenen die dit concert hebben gemist: op zondag 4 februari om 16:00 zendt RTV Noord het Symfonische soundtracks concert van het Noord Nederlands Orkest uit op televisie.

Actueel