NNO organiseert festival How to Conduct Life

NNO organiseert festival How to Conduct Life

Laat je verleiden om outside the box te kijken, voelen, denken en doen! Op woensdagavond 13 maart organiseert het Noord Nederlands Orkest How to Conduct Life – een outside-the-box festival in de Oosterpoort in Groningen. Zing mee met het orkest, maak muziek met een improvisatiemachine, krijg een natural high van extatisch dansen en verdiep je in psychedelica en stress. Kortom: kom naar een avond vol lezingen, workshops en optredens vol verrassingen door kunstenaars, wetenschappers, schrijvers en muzikanten.

Het programma van How to Conduct Life  geeft je handvatten en inspiratie om je eigen leven te dirigeren. De wereld biedt veel mogelijkheden, maar lijkt steeds complexer en chaotischer. Hoe blijf je dan bij jezelf? Omarm je de chaos en zie je dit als de weg naar hernieuwde orde en balans? Of houd je liever vast aan het oude vertrouwde?

Immens, Indrukwekkend; Ives
In maart brengt het NNO met het project Immens, Indrukwekkend; Ives een ode aan de relatief onbekende Amerikaanse componist Charles Ives. Het is een meerdaags eerbetoon met een gratis stadsprogramma op 2 en 9 maart, twee concerten op 15 en 16 maart en How to Conduct Life, het festival op 13 maart.

Ives stak op een totaal authentieke manier oude muziek in een nieuw jasje. Honderd jaar geleden schreef hij zijn Vierde Symfonie, over het zoeken naar licht in de duisternis, mentaal kunnen verdwalen en het omarmen van weerstand en alles wat op je pad komt. Want dat, vond Ives, leidt uiteindelijk tot echte vrijheid en creativiteit.

Klik hier voor het volledige programma en kaarten

Actueel