Het Zilveren Viooltje voor Matthijs Leffers

Het Zilveren Viooltje voor Matthijs Leffers

Op 23 maart werd NNO Tubaïst Matthijs Leffers onderscheiden met Het Zilveren Viooltje, voor uitzonderlijk muziektalent uit Noord-Nederland.

De prijs werd uitgereikt door het bestuur van de Stichting Gouden Viooltje, gelieerd aan de Vrienden van het Noord Nederlands Orkest. Leffers soleerde met het Hanze Symfonieorkest van het Prins Claus Conservatorium in Koetsiers ‘Concertino voor Tuba en Strijkorkest’ in SPOT/De Oosterpoort.

De jonge tubaïst krijgt de aanmoedigingsprijs niet voor niets. Geboren in Leens, cum laude afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium, winnaar van het Grachtenfestival Conservatorium Concours en sinds 2022 werkzaam in het NNO, heeft hij al een fraaie staat van dienst. Hij is een echte ambassadeur -een virtuoos- voor zijn instrument, dat bij velen nog niet per se als virtuoos bekend staat.

Actueel