Anna Raadsveld bij het NNO

Anna Raadsveld bij het NNO

Op 13, 14 en 15 februari brengt actrice Anna Raadsveld het verhaal achter het concert Beethoven en zijn erfgenamen tot leven. In deze concerten trekt het Noord Nederlands Orkest een lijn tussen Beethovens revolutionaire muziek en de hedendaagse realiteit. Want na Beethoven zijn er altijd kunstenaars geweest die maatschappelijke kwesties aan de kaak hebben gesteld.

Over Anna Raadsveld
Theater, tv- en filmactrice Anna Raadsveld groeide op in Friesland. Op zeventienjarige leeftijd maakte zij haar acteerdebuut in de bioscoophit ‘Timboektoe’ (2007). Vervolgens speelde ze in de telefilm ‘De fuik’ (2008) en de jeugdserie ‘De Daltons, de jongensjaren’ (2008). Haar grote doorbraak als actrice kwam in 2010 met de hoofdrol in de telefilm ‘LelleBelle’. Hierna volgden filmrollen in ‘Smoorverliefd’ (2013), ‘Hoe duur was de suiker’ (2013) en ‘Get Lost!’ (2018) en speelde zij in de tv-series ‘Goedenavond dames en heren’, ‘Riphagen’ en ‘De vloer op’. In het seizoen 2013/14 was zij bij Toneelgroep Amsterdam te zien in de voorstellingen ‘De vrek’, ‘Othello’ en ‘Opening Night’ in de regie van Ivo van Hove. In 2015 speelde zij bij Het Nationale Toneel in ‘Solness’, geregisseerd door Theu Boermans, en in 2017 bij Toneelgroep Oostpool de rol van Masja in Tsjechovs ‘De meeuw’ in de regie van Marcus Azzini. Haar meest recente voorstelling ‘GAS’ toerde tot eind 2019.

Nieuws