We’ll meet again: een hommage aan de vrijheid

We’ll meet again: een hommage aan de vrijheid

Dit jaar zouden we samen met elkaar 75 jaar vrijheid vieren. Om te voorkomen dat het op 5 mei stilvalt, brengt Groningen een hommage aan de vrijheid met het lied We’ll Meet Again van Vera Lynn. Professionele musici, amateurs, dansers, acteurs en iedereen die mee wil doen brengen onder leiding van Reinout Douma (Noordpool Orkest) en Karin Noeken (De Wijk De Wereld, de Steeg) het lied ten gehore, vanuit de eigen tuin of het balkon, in Stad en Ommeland, om klokslag 21.00 uur. Ook de musici van het Noord Nederlands Orkest doen mee.

Een positief geluid vanuit Stad en Ommeland
Voor het eerst sinds jaren vieren we Bevrijdingsdag niet samen met elkaar, is er geen uitgebreid muziekprogramma in de stad en op tv, geen rommelmarkt en geen vrolijk uitgedoste mensenmassa. Om de stilte te doorbreken, nam Karin Noeken het initiatief om samen met de culturele instellingen in Stad en Ommeland én iedereen die het gewoon leuk vindt om te zingen of muziek te maken, We’ll Meet Again ten gehore te brengen. Reinout Douma haakte al snel aan en schreef de arrangementen van het lied voor verschillende instrumenten.

Iedereen mag meedoen
Dankzij de arrangementen van het Noordpool Orkest kan iedereen die (een beetje) kan zingen of noten lezen ook meedoen. Het doet er niet toe of je een professionele maker bent of je voor je plezier zingt of muziek maakt: in tijden van corona bieden kunst en cultuur houvast, troost en positiviteit. De cultuursector doet daarom een oproep aan iedereen in Groningen om ook mee te doen, of om je muzikale vriend of buur op te roepen om mee te doen. Aanmelden kan via deze link. Na je aanmelding ontvang je vanzelf een instructie, de tekst en de arrangementen.

We’ll Meet Again
Het nummer We’ll Meet Again van de Britse zangeres Vera Lynn uit 1939 is niet zonder reden gekozen. Het nummer is het slotlied van het jaarlijkse bevrijdingsconcert aan de Amstel, dat dit jaar op een andere manier doorgang vindt. Maar bovenal is het een belofte van de culturele sector aan het publiek.

Actueel