Antony Hermus op NPO Radio 4

Antony Hermus op NPO Radio 4

Op zondagmiddag was Antony Hermus, vaste gastdirigent van het Noord Nederlands Orkest, hoofdgast bij Diskotabel op NPO Radio 4. Hermus sprak uitgebreid over zijn rol bij het NNO, zijn carrière en sterke herinneringen aan muzikale meesterwerken. Ook klinken klassieke stukken die Hermus zelf selecteerde. 

Foto: Mariska de Groot Fotografie 

Van afgestudeerde in Bestuurlijke Informatiekunde tot dirigent voor grootse orkesten: Hermus maakt in zijn carrière veel mee. Neem bijvoorbeeld zijn ervaring op de bok met de uitvoering van Ligeti’s Mysteries of the Macabre in 2017 op Lowlands met het NNO. “Ongelofelijke muziek. Iedereen houdt van klassieke muziek, alleen nog niet iedereen weet het. En het is aan ons de taak om dit te laten weten. (…) Ik heb een tienduizend koppig publiek nog nooit zó uit zijn dak zien gaan dan na deze uitvoering.”

Luister dit en meer terug in de uitzending van Diskotabel, presentatie door Lex Bohlmeijer.

Actueel