Geen deelname NNO aan Fieldlab Evenementen

Geen deelname NNO aan Fieldlab Evenementen

Het Noord Nederlands Orkest heeft zich – toen het voornemen tot fieldlabs zich aandiende – als één van de eersten aangemeld om daaraan deel te nemen. De fieldlab-evenementen zijn bedoeld om te onderzoeken hoe er weer spoedig en veilig kan worden genoten van een avond uit in de concertzaal. Het besluit over het doorgaan van de fieldlabs werd door de Rijksoverheid meerdere keren uitgesteld. Om die reden is de voorbereidingstijd van een NNO-concert, als bijdrage aan de landelijke actie, nu te kort geworden.

Niet realistisch
Toen gisteren aan het eind van de dag het definitief besluit kwam uit Den Haag, had het NNO net moeten besluiten om het voorgenomen concert op donderdag 15 april te cancelen. We vinden het ontzettend jammer, maar het is organisatorisch en logistiek, maar ook qua publiciteit en de handeling rondom tickets en testen niet realistisch binnen 7 dagen een succesvol evenement te realiseren.

Het afgelopen jaar heeft ons geleerd dat er minimaal drie weken nodig zijn tussen een besluit en de uitvoering van een concert. Nu komt daar het toegangstestbeleid bij, hetgeen voor ons publiek extra aandacht vraagt (verkoop van ticket plus test, testuitslag op app plaatsen et cetera).

Een soortgelijk fieldlab concert bezoeken?
Mocht u geïnteresseerd zijn in een klassiek fieldlab concert dan bevelen wij u het programma met de pianisten Lucas en Arthur Jussen aan met op het repertoire Stravinsky, Rachmaninoff, Sjostakovitsj en Arenski.

Livestreams gaan wel door
Geniet van ons symfonieorkest met een aantal concerten via livestreaming en de regionale televisie:

  • Romantische Liederen met dirigent Hartmut Haenchen en solist Annemarie Kremer op donderdag 8 april om 20:00 uur via Omropfryslan.nl, de Omrop app of Rtvdrenthe.nl
  • Mozart & Sibelius met violiste Simone Lamsma onder leiding van dirigent Nuno Coelho op donderdag 22 april om 20:00 uur vanuit De Lawei Drachten, te bekijken via Omrop Fryslân.

Meer informatie
Houd onze website in de gaten voor meer informatie over onze concertuitzendingen. Wanneer er in de komende tijd opnieuw fieldlabs georganiseerd worden, dan zullen wij opnieuw beoordelen of wij kunnen participeren.

Actueel