Ontmoet vaste gastdirigent Antony Hermus

Ontmoet vaste gastdirigent Antony Hermus

Antony Hermus is sinds seizoen 2015-2016 vaste gastdirigent van het Noord Nederlands Orkest.

 

Hermus studeerde piano bij Jacques de Tiège en orkestdirectie bij Jac van Steen en Georg Fritzsch. In 2003 werd hij benoemd tot Generalmusikdirektor van de stad Hagen, en van 2009 tot 2015 was hij Generalmusikdirektor van het Anhaltische Theater in Dessau en chef-dirigent van de Anhaltische Philharmonie. Hij leidde operaproducties bij de Nederlandse Reisopera, de Opéra National de Paris, de Staatsoper Stuttgart, de Komische Oper Berlin, Göteborg Opera en de Opéra du Rhin in Straatsburg. Daarnaast dirigeerde hij onder meer het Koninklijk concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Philharmonia Orchestra in Londen, de BBC Philharmonic in Manchester, het Orchestre de l’Opéra National de Paris, de Bamberger Symphoniker, het WDR-Rundfunkorchester Köln, het Orchestre de la Suisse Romande, het Filharmonisch Orkest van Seoul en het Ensemble Orchestral de Paris.

Favorieten
Guilty pleasure: ‘Aardbeientaartjes… al sinds jaar en dag!’
Boek: ‘Benjamin Zander: The art of possibility, een zeer inspirerend boek, geschreven door een dirigent, die uitlegt hoe te leven door te denken in mogelijkheden.’
Vervoersmiddel: ‘Fiets en trein. Bij mijn vele reizen zijn dit verreweg de fijnste en milieuvriendelijkste alternatieven!’

Hermus over het NNO
‘Het NNO is vrolijk, gepassioneerd, vol energie!’

Wil je Antony Hermus in de concertzaal zien? Bekijk onze concertagenda op nno.nu/concerten

Actueel