Regionale omroepen en Noord Nederlands Orkest zenden/streamen ook in 2023 concerten

Regionale omroepen en Noord Nederlands Orkest zenden/streamen ook in 2023 concerten

Omrop Fryslân, RTV Drenthe en RTV Noord streamen (live)/zenden ook in 2023 vier concerten van het Noord Nederlands Orkest (NNO) uit op internet en/of op tv. Hiermee zetten zij hun succesvolle samenwerking voort.

 

Eind 2020 is de samenwerking gestart. Op dat moment kon het NNO vanwege de Covid maatregelen nog steeds niet optreden voor publiek. Door het uitzenden van de concerten bereikte het NNO vele (klassieke)muziekliefhebbers. De omroepen konden hiermee haar culturele aanbod verbreden. Maar bovenal, de kijkers/luisteraars gaven aan de concerten zeer te waarderen. Gelukkig kunnen muziekliefhebbers weer naar de concertzalen. Naast het bezoeken van de concerten is het streamen een mooi aanvulling. En natuurlijk is het fijn voor publiek dat niet in de gelegenheid is om de concerten te bezoeken.

 

Het eerste concert dat in 2023 door alle drie omroepen wordt (live) gestreamd/uitgezonden is het Nieuwjaarsconcert op donderdag 5 januari, vanuit De Oosterpoort in Groningen. Dit concert is te volgen via de websites van de omroepen en via www.nno.nu Meestal worden de concerten ook op een later tijdstip uitgezonden op de televisiezenders van de drie regionale omroepen.

Geen enkel symfonie orkest in Nederland heeft zo’n mooie samenwerking met de regionale omroepen. Het NNO is ontzettend blij dat zij door deze uitzendingen naast haar trouwe publiek ook veel nieuwe luisteraars kan laten kennismaken met het oudste symfonie orkest van Nederland. Niet alleen in het Noorden, via internet ook ver daar buiten. Het NNO staat niet voor niets bekend als één van de meest avontuurlijke symfonieorkesten van Nederland.

Actueel